Project Type: Office Design

Space Planning, London

Space plan – London, West end

Office in the west end, near Oxford street requiring additional workstations as business increases needed an effective design to enable various departments to work together effectively. Adding meeting rooms and breakout spaces created a balance of privacy and collaboration space.

Office design – Carnaby Street

The clients brief was to create a space for the 2 existing staff and potentially 1 more to have sufficient storage, a ‘boardroom’ to sit down with clients and also assist with the acoustics as the room had significant reverberation making it difficult to concentrate. All within a limited budget…

Cabinetry was designed around each workstation with each person having a wardrobe and 2 wall cupboards, eliminating the need for a pedestal which would have taken up more room. electrically operated sit/stand desks were provided together with acoustic wall and floor standing screens in order to absorb more sound, especially when speaking on the phone.

In order to improve the reverberation more significantly, either a carpet or acoustic ceiling tiles would’ve needed to be installed, however, the budget restricted this.

The ‘boardroom’ was segregated from the workspace by means of a designer wall covering. Though not a typical application for it, having an open shelving unit to house all the models made the change in environments subtle yet effective.

Budget: £20k

Contact us to discuss your office design

Space plan East London

Space Plan – East London

Working with a charity to rearrange their offices meant moving departments, eliminating a couple of offices and creating an open plan environment where some departments would now be working next to each other. Space is always at a premium in London and optimising the space to provide a suitable working environment together with sufficient meeting rooms to have team meetings in private.

The directors’ office was moved to make way for a more effective boardroom. 2 offices were taken away to create a more collaborative environment. The acoustics were addressed in the form of acoustic screens between workstations. Sound masking may be used in future in order to assist if the sound transfer is still an issue. Finance and Strategy were given their own small spaces as requested.

Space Plan Old Street

Space Plan – Old Street, East London

Interesting layout for a client taking on a new office in East London. Departments are now open plan with TV screens attached to acoustic panels in order to compensate for sound attenuation and assist with the internal acoustics which is a frequent issue for open plan environments. (The more solid surfaces, the less staff will be able to concentrate)

Being a basement created its own set of issues. Support columns being a primary concern as they are all over the place which meant workstation placement had to be carefully considered.

Finally, the client insisted all the staff have lunch together. This just wasn’t a feasible request based on the size of premises and number of staff. A comfortable working environment was more important than the lunch area and this took precedence. Amendments were possible to accommodate the request but would affect other areas which were crucial for the business.

 

Get in touch to arrange a meeting

 

 

Space plan

Space plan – City of London

Working with a fit-out company to optimise desk space for 64 staff. Incorporated 2 meeting pods/ quiet booths to have small meetings and a ‘lounge’ area to relax or have more open meetings.

Meeting rooms were kept very similar to the previous layout so as not to incur additional costs.

 

Get in touch to arrange a meeting